Nieuwe schilderijen van Adri de Fluiter bij Galerie TIEN

Na het grote succes van zijn overzichtstentoonstelling over 40 jaar kunstenaarschap in het Centrum voor Beeldende Kunst Emmen in 1916 pakt beeldend kunstenaar Adri de Fluiter de draad weer op en staan er de bekende beelden van hem bij de nieuwe prachtige Galerie TIEN in Sleen. Maar dat niet alleen in de galerie is compleet nieuw werk van zijn hand te zien. 

Het gaat om schilderijen uit de nieuwe serie 'Tafelen'. In deze serie gaat het om luchtig lijkende panelen waarin schots en scheef staande tafels worden gecombineerd met elementen uit de culinaire wereld. De verschillende elementen dansen als het ware door de ruimte en steeds steekt een van de tafelpoten door het zwarte kader van het schilderij. Hierdoor wordt een interessant ruimtelijk effect bereikt en het 
platte vlak een nieuwe dimensie krijgt.

'De serie 'Tafelen' werd een jaar geleden gestart en het eerste schilderij werd eerder in Den Haag tentoongesteld. De tafels worden steeds gecombineerd met beelden uit de wereld van de eetcultuur zoals vis, gebraad, crab en dergelijke. Het zijn heldere panelen die herinneren aan de manier waarop cartoons vaak worden gemaakt. De titels vormen in stevige lettertekens een integraal onderdeel uit van het beeld. Titels bij Galerie Tien zijn: 'Be my guest', 'Share my table', 'Take a seat' en 'Enjoy your meal'.

Website Adri de Fluiter